6 porcí – příprava do 60 minut

1 velký květák
3 lžíce olivového oleje

Salsa:

60g nasekaných a vypeckovaných oliv
1 lžíce nasekaných kaparů
½ lžičky sušeného drceného chilli
1 lžíce nasekané čerstvé petržele
60ml extra panenského olivového oleje
sůl a pepř

Troubu předehřejte na 160 stupňů celsia. Velký plech vymažte 1 lžící oleje. Květák postavte nastojato košťálem dolů a rozkrájejte na 5-6 silných plátků. Plátky rozložte na plech a pečte asi 30 minut. Pak zvyšte teplotu trouby na 200 stupňů a pečte dalších 20 minut, až se květák začne při krajích opékat a pěkně zhnědne. Vyndejte ho a dejte stranou. Přísady na salsu spolu dobře promíchejte a salsou polijte květákové steaky. Osolit a popepřit dle potřeby. Posypte petrželkou.